Кирил Петков гневен от игрите на ГЕРБ и ДПС

Сподели във Facebook

Няма да сме смокинов лист за игрите на ГЕРБ с ДПС, категоричен е съпредседателят на ПП Кирил Петков. Напрежението между партньорите в управление покрай антикорупционното законодателство и рокадите в прокуратурата продължава. Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков открито предупреди, че няма как да има стабилно управление, ако ГЕРБ-СДС продължават да използват плаващи мнозинства в парламента за прокарване на свои решения.

„Няма как да има дълголетие и политическа стабилност, ако продължават с плаващите мнозинство, така че да сме като смокинов лист, а те отзад да си прокарват важните неща“, коментира Петков в кулоарите на парламента преди предстоящото заседание на НС. Повод за изказването му станаха проваленото вчера с гласовете на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ заседание на правната комисия, на която следваше да бъде изслушан правосъдния министър и прокараният на първо четене проект на ГЕРБ на антикорупционен закон. В зала бе приет вариантът на нов законопроект, внесен от ГЕРб-СДС при наличие на алтернативен вариант на десните. Те обаче не оказаха натиск за приемането на техния проект.

ГЕРБ вкарва огромен риск в политическата система като използват плаващо мнозинство като алтернатива да си говорят с нас, коментира Петков. Не се разбра дали ще последват други политически действия след това предупреждение. Според Петков няма напрежение за разпределението на комисиите извън притеснението, че председателството може да отиде в ДПС и „Възраждане“ при твърде много комисии.

Нямаме проблем комисиите да не се председателстват от ПП-ДБ и да има контрол, но не можеше да оставим например комисията за въпросите на ЕС да отиде във „Възраждане“, които дори не стават на химна, каза Петков./Сега

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано