Класират кандидат-студенти в ЮЗУ - Благоевград

Сподели във Facebook

Започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите в Югозападен университет-Благоевград. Кампанията е от 13 юни до 1 юли. Първите резултати ще се обяват на 8 юли, съобщав от висшесто училище.

За да участват в класирането, кандидат-студентите подават следните документи: комплект документи за кандидатстване по образец, оригинал и копие на дипломата за завършено средно образование, декларация, че кандидатът към момента не се обучава по специалност, субсидирана от държавата, декларация от загубили студентски права, кандидатстващи на общо основание по същата специалност, по която са се обучавали.

Подават се и сертификати от олимпиади, национални и регионални състезания, международни и републикански, образователно-научни, художественотворчески и спортни прояви.

За завършилите средно образование в чужбина – удостоверение за признато завършено средно образование, издадено от МОН или от регионалните управления по образование по местоживеене, съдържащо преизчислени по шестобалната система оценки.

За специалностите „Педагогика на музикалното изкуство“ и „Изпълнителско изкуство народни инструменти или народно пеене", кандидатите задължително вписват върху плик-заявлението музикалния инструмент, с който кандидатстват, а за специалност „Спорт“ вида на спорта.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано