Кмет и воден шеф в сблъсък пред протестиращи

Сподели във Facebook

Перничани окупираха спонтанно Помпената станция, за да видят дали се пуска водата в града.

Чешмите в квартал "Църква" са сухи от дни, казаха недоволните, при които дойдоха петришкият кмет Станислав Владимиров и управникът на квартала Радослав Динев.

Двамата поискаха обяснение от управителя на ВиК Иван Витанов, който все още е на поста, въпреки, доказателствата, че дружеството е отговорно за незаконното източване на язовир "Струдена", довело до тежкия воден режим в Перник и в още 9 населени места.

Оказва се, че богаташкотоселище над село Кладница - "Делта хил", има вода и живеещите там още не са усетили водния режим. Перничани настояха рестрикцията да е за всички. 

Шефът на водното дружество за пореден път се опита да прехвърли топката за водната криза към Община Перник и това накара новия кмет на Перник направо да го помете с думи, пред насъбралата се тълпа, останала без вода в кв. Църква. Той коментира, че ВиК таксува хората на пределните цени, които е дал КЕВР.

"Перничани плащаме едни от най-високите цени за вода, но ВиК не може да осигури нормално водоподаване. ВиК е сключила договор с перничани за подаване на питейна вода и е длъжна да я доставя до потребителите. Перник е във воден режим, но в определените часове ВиК трябва да направи нужната организация водата да стига до хората", коментира Станислав Владимиров, цитиран от Мироглед. Той попита, защо след като още от пролетта е имало индикации, че водата в язовира намалява, през лятото не е въведен воден режим, който да бъде по-поносим за хората.

"ВиК ми предлага нов режим – вода да има 7 часа в денонощието. Ако се ганартира, още утре ще подпиша", каза Владимиров и попита Витанов дали това предложение е съгласувано с РЗИ.

Владимиров заяви, че иска всяко едно населено място в общината да има вода в определен часови диапазон, който да е удобен за хората и да е съгласуван с останалите институции и очаква в понеделник предложението на водното дружество.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано