Кмет излезе с пушка на винен празник в Мелник

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Отличиха винопроизводители от Санданско-Петричкия регион, както и участници от 12 изби в страната.

В рамките деветото издание на "Златен грозд" в Мелник дегустираха най-качествените червени вина. Отличиха трите най-добри вина в категориите "Широка мелнишка лоза", и "Букет". Победителите получиха грамоти и награди.

Специална награда-съд за вино от неръждаема стомана, получи Валентин Филчев.

Сдружение „За Мелник“ бяха организира базар с вино и домашно приготвени местни специалитети, като събраните средства ще бъдат преведени по сметката на Никол Дамбова от Сандански, нуждаеща се от лечение.

Неповторимата атмосфера кипидва дни в най-малкия град у нас. Под величествените пирамидина над мелник се събраха стотици гости от страната и чужбина, съобщиха организаторите от Община-Сандански. Фестивалът бе открит в събота от общинския кмет Атанас Стоянов. В типичен за воеводите стил Стоянов излезе с пушка на площада и не скри задоволството си от това, че районът се развива усилено с лозарството и винарството.

Атанас Стоянов подчерта значението на празника „Златен грозд“ и пожела на всички да не забравят корените и традициите на красивия български фолклор. За здраве и благоденствие бе отслужен водосвет, а атрактивни кукери изгониха злите духове и отвориха път на дълго българско хоро.

Във веселбата се включиха фолклорни състави жт Благоевград, Сандански, Сапарева баня, Петрич и гайдарите от "Петко войвода".

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано