Кмет опроверга данни за незаконни Кресненски ханчета

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Започват процедура по събаряне на сгради и съоръжение в рафтинг центъра край Кресненското дефиле. Проверяващите са установили, че са напълно незаконно изградени. Това потвърди и кметът на Симитли Апостол Апостолов. Част от постройките са в обвата на общината.

Апостолов коментира и казуса с ханчетата и къщи за гости пред Дефилето. „Рафтинг комплексът и базата до ханчетата в дефилето са изградени, без да имат строителни разрешения от Общината. Това е категорично установено. Постройките подлежат на събаряне, но това може да стане след становище на ДНСК. Процедурите по премахването им тепърва престоят“, обяви градоначалникът Апостолов, цигиран от struma.bg. Той опроверга информациите, че са незаконни. Заведенията попадат изцяло в територията на Симитли. „Няма как най-старият хан – Митьов хан, който е на сто години, да е построен незаконно. Собственикът има разрешително. Ако има установено нарушение и по отношение на водохващането, това е друга тема“, допълва Апостолов.

Преди седмица служители на Басейнова дирекция и РИОСВ извършиха съвместна проверка на обекти в района на Кресненското дефиле. По първоначални данни при проверката са констатирани множество нарушения, сред които и нерегламентирано водозахранване. Установено е, че рафтинг комплексът с над 15 постройки, бунгала, бар и сервизни помещения, е водоснабден, въпреки че не е издавано официално разрешително за водоползване.


Проверките на рафтинг базите бяха коментирани и от регионалния министър Иван Шишков по време на инспекцията му на строителството на тунела при Железница на АМ Струма. Той бе категоричен, че законите важат за всички.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Поли -
    Ей, мафиоти симитлийски! Да махнем всички, които пречат на далаверите. После Вецове да построим по Струма и всички вързали и цъфнали.

Избрано