Кмет: Река Струма е отровена, държава няма

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Кмет сигнализира за опасно замърсяване на река Струма. Публикува и снимка, от която се вижда червено-кафява вода в коритото.

"Струма е отровена тази нощ. Държава няма! Сигнализирах веднага министъра на околната среда и водите, няма да направят НИЩО тази нощ. Евентуално утре.
Няма държавна институция, която да замери какво тече в реката. И на никой в София не му пук", публикува в социалните мрежи градоначалникът на перник Станислав Владимиров.

Уточни, че реката изглежда потресаващо. "Данъкоплатецът плаща за издръжката на МОСВ, а МОСВ реално няма. Какво опазва тази институция нямам представа! В реката имаше живот", написаха възмутени перничани под поста на Владимиров.

Часове сред публикацията на Владимиров от прокуратурата в Перник разпространиха съобщение, че е започнало разследване за замърсяването. Извършват се действия по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 352, ал. 1 от Наказателния кодекс. Предстои назначаването на съответните експертизи за установяване на причината за замърсяването на реката. Провеждат се и разпити на свидетели.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано