Кметове готови да пристанат на Радев

Сподели във Facebook

Политически интриганти свързват президента Румен Радев с местния вот. Питат се дали ще играе със свои кандидати. От ПП-ДБ го подозират в това, като в записа от "Рудигейт", Асен Василев подробно обяснява как президента ще отмъкне някой от кметовете на ГЕРБ.

Сред тях е Димитър Николов, поканил наскоро при откриването на новата бургаска спортна зала държавния глава, вместо съпартийците си. Мнозина анализатори считат, че Радев наистина иска да си има свои кметове - или да бъдат бастион на бъдещата му партия, или поне чрез тях да увеличи влиянието си и в местната власт. Двама от министрите в момента също може да бъдат кандидати в родните си градове - Иван Демерджиев в Пловдив и Илин Димитров във Варна. Наскоро МВР-шефът не отхвърли такъв вариант, макар и да не го потвърди. Димитров пък е една от мишените на Иван Портних (ГЕРБ) напоследък, което показва, че сегашният кмет има изпреварваща информация за намеренията на министъра на туризма.

Държавният глава и администрацията му поддържат тесни връзки и с доста кметове от областите Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Сред тях има и кметове на ГЕРБ. В регионите на Благоевград и Пазарджик ГЕРБ си има проблеми, а Пловдивско е ареал, където с позиции е Георги Гергов - всичко това улеснява Радев. Източници на Сега съобщиха, че много топли в последно време са отношенията на Радев с Валентин Ревански. Ямболският кмет де факто е безпартиен, което улеснява контактите му с държавния глава. Напусналият БСП Станислав Владимир (Перник) със сигурност може да бъде броен за член на отбора на Радев, а сигнали за близост с държавния глава има и за Георг Спартански (Плевен), издиган досега като независим. Пенчо Милков (Русе), Цветан Ценков (Видин), Йордан Йорданов (Добрич) пък са кметове на областни градове, които членуваха в инициативни комитет на Радев при кандидатурата му за втори мандат. От тях най-интересно е положението с Ценков - макар да бе кандидат на ГЕРБ-СДС преди 4 години, той е в лоши отношения с местния кадровик на ГЕРБ Росица Кирова, затова е много вероятно да бъде "дооткраднат" от Радев тази есен.

Напиши коментар

Коментари

  1. Деа -
    В Благоевград се гласи осветения от доклада зависим от службите и тяхно уше Шушумигата

Избрано