Кметове наточени да уволнят полицейския директор Кандев

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Двама градоначалници усилено работят да свалят от поста в Областната дирекция на МВР-Благоевград Георги Кандев. От месеци провеждат активни мероприятия за уволнението му. Направили са пътека до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който да натисне и ПП за нов шеф в Пиринско. Кадровици от МВР обаче коментират, че Георги Кандев има лоби на "Козяк" 16. Дори оттам вече са казали тежката дума - да не се пипа. Освен това е близък приятел със заместник-министър Кирил Ценкин, който също е гоцеделчевец.

Дали Кандев ще остане зависи от срещата при вътрешния министър днес. Той е извикал в кабинета си директорите на 15 области в страната. Някои от тях ще бъдат преназначени на други длъжности в системата, ако подадат сами оставки. Криминалисти от Благоевград и региона са категорични, че назначаването на ръководни кадри от столицата не са най-добър вариянт за престижа на дирекцията. Коментират, че през годините се помни мъжкия характер на неколцина, преминали пред кабинета. Редови полицаи помнят, че единствените, които не са "клякали" на политици и държавни ръкожводители са били Кирил Георгие и Красимир Младенов, а също и Методи Давидов-бивш началник на РЗ "Полиция". От МВР към момента няма официална информация за започналата кадрова чистка. Коментира се, че при евентуална оставка, на мястото на Кандев ще е кюстендилецът Даниел Димитров. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Марио Асьов -
    ⁰А в Якоруда кой ще махне чадъра от Николай Голомехов и Салих Мустафа-Мръцовия. Те крадоха с Кондев и с Ахмед Ахмед -Пачката.Те си пият пиенето с местните наркодилъри Станимир Богданов, жена му е зам.кметица и брат му Борислав Богданов.

Избрано