Кметове се оплакаха от кучета, пътища, дрога и просяци

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Проблем с масовата употреба на наркотици, които са извън списъка със забранените от здравното министерство, дебатираха на среща с областния управител в Благоеград. Валери Сарандев и градоначалниците чуха доклад от полицейския директор Георги Кандев. Масово се продава райски газ. Той не е забранен, но с алкохол и други субстнанции замества дрогата.

По време на срещата с кметовете в Пиринско, свикана в Благоевград, бе обсъдено взаимодействието на органите на полицията и общинските ръководства.

Сред акцентите им бе пролемът с видеонаблюдението в градовете и населените места, безстопанствените животни, паркирането, просията и състоянието на пътната мрежа.

В тази връзка комисар Георги Кандев увери представителите на местната власт, че веднага ще бъде направен анализ и доклад до ръководството на МВР, след което ще бъдат предприети необходимите действия за разрешаване на проблемите.

По отношение на бежанската вълна в България, Сарандев запозна присъстващите с най-актуалната информация за областта и поиска съдействие от всички общини за осигуряване на една добра организация и комуникация между Областна администрация и отделните общини, за да бъде създадена оперативна координационна група. Областният управител се ангажира, когато разполага с по-подробна информация относно изясняване на статута на бежанците, издаването на необходим документ и други въпроси, да предостави необходимата информация на всички общини.

Във връзка с провеждането на 60-годишния юбилей на събора „Пирин пее“ тази година, по време на срещата успяха единодушно да се гласуват оперативното бюро, съставът на журито, както и патронът на 16-то издание на фолклорния събор.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано