Кметове в готовност да приемат украинци

Сподели във Facebook
Снимка бтв Снимка: бтв

Националното сдружение на общините предприе кампания за настаняване и изхранване на бягащите от войната в Украйна. Членуващите в сдружението са разпоредили на всички кметове да представят списък с общинските бази, в които има възможност за битуване на бежанците.

Първи са откликнали кметът на Кюстендил Петър Паунов и колегата му от Видин. Паунов е изразил готовност да приеме гражданите, пристигащи с автобуси, в общинския парк-хотел "Кюстендил" и в хижата си в лесопарк "Хисарлъка". Няма проблем да се настянят и подкрепят 55-60 души.

Общинските съветници в Благоевград също предложиха подкрепата си за украинците. Те смятат, че може да се настаняват в социалните жилища, изградени за бедни благоевградчани, но блоковете все още са празни. Местният парламентарист Христо Ковачки неубедително коментира, че може да предостави хотела си в квартал "Вароша".

Междувременно туристическият министър Христо Проданов разгласи, че се пращат оферти към собственици на хотели и мотели. Държавата ще плаща нощувките и изхранването.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано