Кметовете на Петрич и Сандански получиха статуетки

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

На тържествена церемония връчиха годишните награди за принос в развитието и утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация. Носители са общините Петрич и Сандански.

Отново усилията на общинското ръководство в Петрич бяха оценени високо. Кметът Димитър Бръчков получчи златна статутка и приз "Дестинация за културно-исторически туризъм". Критериите, по които Комисията за номинациите се ръководи при присъждането на отличията, са постигнати резултати в туризма, висока устойчивост и разширение на пазарното споделяне, прилагане на добри практики и иновации.

"Огромна чест е за община Петрич тази голяма награда. Безспорни са даденостите на нашата община за развитие на туризма, но без работа и ясна визия – краткосрочна и дългосрочна, няма успех. Ще продължим да развиваме туристически потенциал на региона, за да бъдем съществена част от Дестинация България", коментира градоначалникът Димитър Бръчков.

Кметът на Сандански Атанас Стоянов също получи отличие за принос на града в културното наследство. Преди награждаването вчера, се проведе конференцията се проведе в партньорство с националната кампания „Чудесата на България”. В нея участва вицепрезидентът Илияна Йотова. В резюме, кметът Стоянов представи богатото културно – историческо наследство на Сандански, Мелник и района като подчерта значението на опазването и съхранението на тези обекти и презентирането им не само в България, но и по света.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано