Кметът Бръчков предаде подпалвачи в полицията

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Кметът на Петрич Димитър Бръчков поиска спешно съдействие от полицията за арест на роми за умишлени палежи.

В сигнала до МВР и прокуратурата се сочат конкретни имена. Предадени са записи от видеокамери на Общината.

"Кампанийното палене на гуми се измени в умишлени масови палежи на стари и непотребни вещи край ромските квартали на Петрич – основно пластмаса и битови отпадъци. За да има черен пушек, се добавят и малко гуми. Избират се труднодостъпни площи и се пали едновременно на няколко места. Поредица проверки на общинската охрана в този район след палежите показват, че реално няма никакви метални остатъци, които да се продават после. Обикновено в периметъра на запалените боклуци не се намират никакви хора", съобщиха от кабинета на градоначалника.

При пореден разговор днес на кмета Димитър Бръчков с началника на Противопожарната служба в града Стоян Тилев, е потвърдено – палежите са умишлени.

Заснети са в близост до палежите няколко души, като изненадващото е, че те не са само роми.

"Съдействие, не във всички случаи, оказват и част от жителите на ромските квартали, които подават сигнали. През последните две години се конфискуваха стотици гуми, открити от общинската охрана в терените, близо до ромските квартали. Палежите там създават напрежение, което е обяснимо, защото потърпевшите от това безумие жители на Петрич са хиляди. Въздухът се замърсява. Разходите на институциите – Община Петрич и РС ПБЗН са също огромни. Община Петрич апелира към гражданите – да не се притесняват да назовават, ако имат информация за лица, които палят, и да свидетелстват после пред органите на реда, за да може виновните да понесат отговорност", настоява Бръчков.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано