Кметът Москов благодари на Борисов за 1,8 милиона лева

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

С благословията на премиера Бойко Борисов отпуснаха 1 800 000 лева за болница "Иван Скендеров".

Парите са за нова медицинска апаратура и за ремонт на помещенията, в които оборудването ще бъде инсталирано. Решението бе взето на заседание на МС. Благодарности към Борисов поднесоха веднага кметът на Гоце делчев Владимир Москов и директорът Петър Фелибеев.

Както вече информирахме, средствата бяха обещани по време на посещение на премиера в Гоце Делчев миналата седмица. Тогава освен прегръдки на червения градоначалник - заместник на Корнелия Нинова, с Бойко Борисов, бе заявено, че болницата в града ще стане сред най-модерните.

Осигурените 1,8 милиона лева са за купуването на графичен рентген, компютърен томограф, ехограф, цифров мамограф.

„Решавате важен проблем за Гоце Делчев и за целия район. 70 000 души обслужва нашата болница. Техниката, с която в момента разполагаме, е от близо 30-40 и повече години, така че благодаря ви и разчитаме партньорството ни да продължи“, заяви кметът на Гоце Делчев Владимир Москов пред  Борисов.

Москов добави, че с подкрепата и на правителството, и на министъра на здравеопазването, градът е успял да се справи със сегашната ситуация, причинена от пандемията от COVID-19.

„Образната диагностика изцяло ще бъде подменена, с което ще подобрим качеството на предлаганата услуга както на жителите на близките общини, тъй като идват пациенти и от община Доспат, така и на гостите в региона“, изтъкна болничният шеф Филибев.

„Отпускаме също 600 000 за ремонт и благоустрояване на централна улица „Климент Охридски“ в град Хаджидимово в следствие на наводненията и валежите там. Изпълняваме ангажиментите, които бяхме поели“, каза още министър-председателят, цитиран от пресцентъра на МС.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано