Кметът на Благоевград свали селски управник

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Благоевградският кмет Илко Стоянов освободи първи наместник. Това предизвика гневна реакция на жителите.

Александър Мановски, син на станалия социалист неотдавна, близък приятел на ексградоначалника Румен Томов - адвокат Мановски, е детрониран. Извикали го в петък в Община-Благоевград и му връчили заповедта, подписана от Стоянов.

Младият Мановски вероятно няма да атакува в съда, съобщиха от ИК в Зелен дол, който започна да събира подписка в негова защита.

Зелендолци излязоха пред медиите с Отворено писмо. Копие бе изпратено на електронния адрес на Еновина.

"Ние, жителите на село Зелен дол, с огромно разочарование разбрахме, че сте освободили от длъжност кметския наместник Александър Мановски. Жителите на селото подехме моментална подписка в подкрепа на Александър Мановски да остане наместник в Зелен дол, която за часове събра над 100 подписа от постоянните жители. Още в понеделник, подписката която продължава да се събира и към този момент, ще бъде внесена в деловодството на Община-Благоевград, заедно с молбата ни към вас да възстановите на длъжност Александър Мановски", се сочи в писмото.

"Готови сме за среща с вас, за да изразим нашите аргументи лично и гласно, ако подписката не ви е достатъчна, да чуете нашия мажоритарен глас. Жителите на с. Зелен дол подкрепяме безусловно Александър Мановски за кметски наместник на селото ни", категорични са съселяните на Мановски.

Преди да бъде назначен за кметски наместник, селото се управляваше от бившия полицай Ангел Младенов. Първоначално зелендолци не го искаха, но част от тях го подкрепиха. Вероятно Илко Стоянов ще го върне обратно в кметството в Зелен дол.

За уволнение се стягат и кметските наместници в селата Селище, Хърсово, Мощанец, Бучино и Лисия. Първи ще се разделят с постовете Валери Байрактарски и Иван Митов-Шампата, коментираха запознати с кадровата политика на Стоянов.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Илко -
    И баце и селище ДГД, благодарение на старият Мановски в Благоевград има паметник на Васил Левски! Не говорете празни приказки.
  2. Баце -
    Стария Мановски е най големия натегащ и лайнар у градо
  3. Селище -
    Момчето не го познавам но баща му адв.Мановски е пълен боклук

Избрано