Кметът Стоянов издейства 19 милиона лева

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Регионалното министерство отпуска пари за ключови инвестиции в размер на 19 милиона лева.

Община Сандански е одобрена за финансиране на четири проекта. Споразуменията за тяхното финансиране е подписал в ресорното министерство кметът на града Атанас Стоянов. Министър Андрей Цеков е парафирал решението.

Проектите са свързани с рехабилитация на амортизираната ВиК мрежа и възлови пътни артерии в Сандански. Предстои подмяна на ВиК инфраструктурата, обновяване на пътната настилка и тротоарните площи на улици „Воден“, „Христо Смирненски“, „Васил Левски“, „Св. Св. Кирил и Методий“, „Св. Св. Козма и Дамян“, „Петър Сарафов“, „Княз Борис I“ и „Стою Хаджиев“.

Друг проект е свързан с изграждане на околовръстен път „Южна дъга“ – град Сандански. Проектът включва изграждане на околовръстен път в участъка от ул. „Стефан Стамболов“ до ж.к. „Изгрев“, което значително ще облекчи натоварения автомобилен трафик и ще осигури бърза и комфортна транспортна връзка между жилищните квартали в град Сандански и с. Поленица.

Предстои подписване на споразумения между община Сандански и Министерство на регионалното развитие и благоустройството за още три важни инвестиционни проекта – изграждане на нов общински пазар, цялостна подмяна на водопроводна мрежа в село Склаве и цялостна подмяна на водопроводна мрежа в село Катунци.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано