Кметът Стоянов се жали от губернатора пред Радев и МС

Сподели във Facebook

Благоевградският областен управител Стоян Христов върна решението на съветниците за Индустриалната зона край село Зелен дол. Кметът Илко Стоянов заяви, че на сесия утре решението пак ще се прегласува. Обяви гневно, че ще се оплаче пред президента Румен Радев и пред МС за дайствията на губернатора спрямо развитието на Благоевград, поне 50 години напред.

Стоянов изтъкна, че не може един комсомолски секретар да решава съдбата на града. Завеждаме поредно дело вероятно, което ще спечелим и ще успеем да кандидатстваме по проект за Индустриални зони и паркове. Единият е в село Зелен дол. Ще се деактуват близо 400 000 декара общински имоти и пасища. Над 260 декара са частните земеделски земи. Подготвя се и парк "Македония". "Всички хора вчече разбират, че Обастната управа действа срещ кмета. Като някаква джунгла сме в момента. Това не е нормално, отсече Стоянов на извънреден брифинг.

Припомняме, че на предишно заседание съветници гласуваха за учредяване на поредно общинско дружество. Без излишни дебати те утвърдиха предложението на кмета Илко Стоянов за създаване на "Индрустриални паркове". Временно дружеството ще управлява Стефан Попов, който е управител и на "Благоевград строй ремонт". Новото чиновническо предприятие ще управлява средства по иновативни програми. Ще се деактуват поземлени имоти край село Зелен дол от публична общинска собственост за частна. По този начин голям терен от близкото до Благоевград село ще стане част от бъдещата Индустриална зона. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано