Кметът Владимиров: Корнелия Нинова си прави евтин пиар като санитарка

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Общинската организация на БСП застана зад кмета Станислав Владимиров, въпреки отправените спрямо него остри критики от Изпълнителното бюро на партията. Пернишките социалисти са категорични, че двете разпространени от партийния пресцентър декларяции срещу кмета Владимиров са продиктувани от лидера Корнелия Нинова.

"Отзвукът от двете позиции на Изпълнителното бюро поставят партията в изключително деликатна позиция в навечерието на предстоящите парламентарни избори. Внушенията, които се правят в тези документи обслужват не само основния политически опонент на БСП в лицето на ГЕРБ, а и сриват доверието в нашата партия", пишат пернишките социалисти.

Припомняме, двете деларации са заради решения на кмета, гласувани от ОбС в града- за такса смет и за нефинансиране на културни институции в Перник.

"По предложение на кмета е увеличена такса смет в селата от 2.5 промила на 19.6, което представлява близо 800 процента. За нас това е недопустим ръст и особено в сегашния момент на криза и увеличаваща се бедност. Такова увеличение е и неефективно. То само ще направи несъбираемостта на задължения към общината още по-голяма поради невъзможността на хората да ги платят. То не почива и на никаква законова логика. Новата такса смет би трябвало да отчита 6.5 % ръст на минималната работна заплата и отчисленията по чл.60-64 от Закона за отпадъците", заявиха след заседание на 20 декември от централата на БСП.

"Позицията на Корнелия Нинова по отношение на моите кметски решения за Перник не за първи път е неадекватна. Щеше да е новина, ако това е първата й неадекватна позиция. Нека да припомня, че в началато на годината тя се опитваше да черпи евтини дивиденти от водната криза, а тук в тази ситуация, в която се опитвам да оптимизирам общинските разходи за култура на града, адекватно щеше да е от нейна страна, ако се беше обадила да пита кмета си. Ако разбира се, още счита, че аз съм неин кмет", коментира пред бтв Станислав Владимиров.

"Корнелия Нинова си живее в някакъв си неин свят, където тя си е самодостатъчна. Този свят не е за много хора извън нейния тесен кръг. За съжаление се очертава една тенденция, че хората, които са победили ГЕРБ, Нинова не ги харесва. Тръгна една атака към президента, през нашата телевизия, към мен. Очертава се една подмяна на вота на избирателите", каза Владимиров.

"Дали съм заплаха за Корнелия Нинова или не, питайте нея. Аз искам да съм кмет и нямам други политически амбиции. Явно тя действително приема за заплаха фактори, които са смели и ярко се открояват на политическата сцена. С какво ще запомним БСП през последната една година – с това, че отстранява знакови фигури, че изключва партийни хора, че излъчва несигурност и идейна безпътица. Ще я запомним с евтиния пиар, който Корнелия Нинова се опита да направи в ковид кризата с опити да бъде санитарка и с това, че уж някой случайно я снимал. Когато не си искрен, когато не си последователен много трудно можеш да убедиш хората, че си някаква алтернатива. Казвам го с най-голямо огорчение", заяви градоначалникът на Перник.

"Нямам намерение да напускам БСП. На някои хора може да им се иска, но това не стои в моето политическо бъдеще, категоричен е Станислав Владимиров.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано