Колеги на загиналите горски продължават да гасят над Петрово

Сподели във Facebook

Продължава да гори над санданското село Петрово, където вчера загинаха горските служители от Кресна и Петрич - Валери Димитров и Антон Гръбчев. Днес е траурен ден в родните места на погълнатите в огъня лесничеи.

Около 300 декара широколистната гора все още горят. Горските от региона участват активно в помощ на пожарникарите. На място е директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов. Базирани са и две линейки.

Горските, борещи се с огнената стихия са близо 100. Пожарникарите са по-малко от 30. Има и военни.

От Общината в Сандански подготвят екипи от доброволци. Те ще са добре екипирани, информираха от кабинета на кмета Атанас Стоянов.

Все още не е ясно как са загинали Димитров и Гръбчев. Дамянов смята, че не имали възможност да се спасят, тъй като пожарът много бързо е преминал от низов във върхов, а двамата са били в периметъра. Колеги те им разказват, че са бягали, но  един момент дрехите им пламнали.

Междувременно премиерът Стефан Янев е разпоредил прекратяване на всички дейности по почистване на земеделските земи и стърнища. Практиката сочи, че това почистване, което все още върви кампанийно, е причина за пожарите.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано