Коментираха "универсалността" на депутат от Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

"Продължаваме промяната" се целят в мястото на вътрешния министър Бойко Рашков. Нарочили за поста депутата от Благоевград Андрей Гюров, разкри партийните планове юриститът и ексдепутат Татяна Дончева.

Тя уточни, че това е "слух, но от достатъчно достоверен източник". Дончева коментира накратко и "универсалността" на председателя на ПГ на ПП Гюров, който бе и номинацията на партията за шеф на БНБ, с което влязоха в директен сблъсък с "Има такъв народ".

Постът вътрешен министър би се освободил, ако Бойко Рашков бъде прехвърлен за шеф на КПКОНПИ - намерение, което Кирил Петков обяви в деня, когато лидерът на ИТН изтегли министрите от коалиционния кабинет. "Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ беше една импровизация на "Продължаваме промяната", каза Дончева пред Бтв. Според нея и в момента целият политически живот продължава да е една импровизация и се намира под знака на "сценарии" и не е сериозно да се слага един сериозен човек на една побита институция.

Според нея КПКОНПИ не може да измести прокуратурата и управляващите се занимават с глупости. Няма и значение коя точно е персоната, която ще оглави Антикорупционния орган, а управляващите трябва да са наясно, че със закриването на специализираното правосъдие не свършват проблемите, а напротив - проблемите започват.

На практика управляващите не са мръднали нито на йота, заяви Дончева и пита какво всъщност са направили партиите в коалицията. Няма кой да им пише законите, посочи Татяна Дончева и разкритикува и критиките на ИТН към законодателството: "Ива Митева е девойка, която разнася листи между съдийските маси на шахматен турнир."Според нея сценаристите се мъчат да се ситуират в политическия живот на България, вероятно мислейки си, че политиката е една дейност по разделяне на пари.

По думите ѝ това, което се случва от миналата година е опит да се реши невъзможността да се състави правителство от несъвместими части. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано