Конфискуваха рекордно количество дрога на Кулата

Сподели във Facebook

4 600 000 таблетки псевдоефедрин са спипали на ГКПП-Кулата.

Митническите служители открили нелегалната пратка в камион, влизащ от Гърция. По експертна оценка задържаните таблетки, съдържащи псевдоефедрин, са достатъчни за направата на около 2 милиона дози метамфетамин.

Това е най-голямото количество таблетки с псевдоефедрин, задържано от българските митници и представлява два пъти повече от задържаното количество таблетки от този тип за цялата 2021 година. Случаят се разследва от Окръжна прокуратура – Благоевград. Образувано е досъдебно производство. Името на превозвача не се съобщава официално.

От Агенция "Митници" съобщиха още, че камионът е пътувал от Гърция към Чехия. При претегляне на камиона са установили, че има разминаване в тонажа с представените от шофьора транспортни документи и превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При отварянето на хладилното полуремарке митнически служител от отдел „Борба с наркотрафика“ на ТД Митница София намерил зад кашони с хартия и палетирани кашони с вино в най-вътрешната част от товарния отсек се превозват други кашони с трети вид стока. При отварянето на няколко от тях е установено, че съдържат жълти кутии с лекарствения препарат „Rhinozad“. Митническите служители извършват тест с раманов спектроскоп и полеви наркотест, като и двата теста дават положителен резултат за наличие на псевдоефедрин в таблетките.

154 са общо кашоните с по три или четири кутии с по 1000 таблетки всяка.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано