Кралев с предизборни пари в Благоевград, Сандански и Гоце Делчев

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Министърът на младежта и спорта откри предизборната кампания на ГЕРБ в Пиринско. Красен Кралев посети спортни клубове в Благоевград, Сандански и Гоце Делчев. Плътно до него беше евродепутатът и партиен лидер в региона Андрей Новаков. Представителите на спортната общественост благодариха на министъра за постигнатото по-справедливо разпределение и двойното увеличение на средствата по Програмата за развитие на спортите клубове. По време на срещата беше изтъкнато, че в Благоевград 12 клуба ще получат 114 200 лева през годината, информираха от ММС.

"Нашето желание е да продължим да инвестираме в спортна инфраструктура. Трите правителства на Бойко Борисов до момента са инвестирали близо 500 млн. лв. в спортни съоръжения. Никой друг не е правил подобно нещо", обяви Кралев в Благоевград.

Кралев и управителят на ОФК "Пирин" Венко Попов обсъдиха възможността за изграждането на тренировъчен терен, който да се ползва от "орлетата". С представители на бойните спортове беше коментирана възможността за реновирането на зала, която да бъде използвана от няколко клуба при определен график. Представителите на клубовете бяха запознати и с всички програми на ММС, по които могат да кандидатстват, за да получават финансиране и да подпомагат своята дейност.

Кралев отбеляза, че в Средно училище с изучаване на чужди езици "Свети Климент Охридски" ще бъде изграден един от физкултурните салони, за които правителството отпусна 25 000 000 лева. Андрей Новаков пое ангажимент за осигуряването на средства за закупуване на нова мрежа за скокове на батут, която е необходима за ГК "Любчо Солачки".

В Сандански Кралев и представителите на двата местни клуба по плувни спортове коментираха възможността за изграждане на закрит басейн, какъвто липсва в града. Според председателя на ПК "Вихрен" Николай Вакареев градът е един от основните центрове на плуването в страната. За двата местни тима се състезават националите Антъни Иванов, Любомир Епитропов и Йордан Янчев. С представителите на ФК "Вихрен" беше обсъдена възможността за реновиране на терена на градския стадион в Сандански. Отборът, който играе в Трета лига, има шансове за завръщане в професионалния футбол. Кралев проведе среща и с кмета на Сандански Атанас Стоянов. Двамата обсъдиха изготвянето на проект за закрит плувен басейн. Стоянов обяви, че на следващото заседание на Общинския съвет ще бъдат одобрени правила за ползване на многофункционалната спортна зала от местните клубове.

Красен Кралев посети и клубове от Гоце Делчев. Представителите на отборите по хандбал и баскетбол благодариха на министъра за условията, които предлага многофункционалната спортна зала "Неврокоп Арена". Тя беше открита през 2016 г., а построяването й беше финансирано с 3,3 млн. лв. от държавния бюджет чрез публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Преди това Красен Кралев посети с. Хвостяне в община Гърмен. Кметът Сейхан Ахмедов запозна министъра с проекта за спортна площадка, която се изгражда в момента.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано