Криминалистите в Благоевград с подвижна лаборатория

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Полицейската диреция в Благоевград се сдобиха с криминалистическа лаборатория. Автомобилът, снабден с всичко, необходимо за първоначално разследване на престъпления, бе получен от директора Горги кандев на церемония с вътрешния министър Бойко Рашков и главния скретар на МВР.

Криминалистическа лаборатория има и за полицаите в Кюстендил. Ключовете връчи Петър Тодоров. Автомобилите са 6, обявиха от МВР.

Лабораториите са купени със средства, осигурени от Фонда за безопасност на движението. Те са окомплектовани с оборудване за провеждане на огледи на местопроизшествия, което включва висококачествена фотографска и специализирана техника за изземване на специфични следи, веществени доказателства и тяхното фотодокументиране.

С новото оборудване ще бъде постигнато повишаване на експертизата по провеждане огледи на местопроизшествия. Тенденцията в развитието експертно-криминалистическата дейност в страната е уеднаквяване в подходите на провеждане огледи на местопроизшествия. На следващо място нашата цел е да надграждане и разширяване възможностите на служители по направление експертнокриминалистическа дейност с оглед качествено изземване на следи и веществени доказателства от огледи на местопроизшествия. И не на последно място е повишаване на капацитета им по отношение въвеждане на нови технологии при събиране на доказателства от огледи на местопроизшествия, сочат от МВР.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано