Криза с тока второ денонощие

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Екипите на ЕРМ "Запад" продължават да отстраняват авариите, причинени от обилния снеговалеж в събота, увериха от дружеството монополист.

"Възстановено е електрозахранването на по-голямата част от засегнатите битови клиенти. Все още има потребители без ток в отделни населени места от общините Кюстендил, населените места в общината, в Трън, Самоков и високопланински селища в Рила в Пирин. За да достигнат служителите до авариралите участъци, се налага рязане на паднали дървета, като тези дейности се координират с местните горски стопанства. Работата се затруднява от непочистените пътища, преспите и заледяванията", съобщиха от "Електрохолд".

Там, където има технологична възможност и повишеното потребление го позволява, се осигурява резервна схема на захранване, което означава, че през следващите дни ще се работи за възстановяване на нормалната схема и това може да доведе до смущения. Междувременно от Община Кюстендил информираха, че действа Кризисен щаб, свикато от кмета Огнян Атанасов и губернатора Александър Пандурски.

 

Участват пожарникари, лесничействата "Осогово" и "Кюстендил", доброволното формирование, предприятие "Чистота", служителите по временната заетост. "Задачите са разпределени по служби, за да не се губи време и екипите на "Електрохолд" да отстранят максимално бързо авариите", каза Атанасов. Той посочи, че ако има бедстващи хора, администрацията има готовност да реагира с доставки на вода, храна и стоки от първа необходимост. Желание да помогнат са заявили и местни жители с моторни шейни. Над десет са населените места в общината, където има нарушение на енергоподаването, стана ясно на срещата. Проблеми, освен в планинските и полупланинските села има и в Кюстендил.Подобни проблеми има по високите места в цялата област, каза областният управител Александър Пандурски. Той посочи, че сигнали за липса на електричество и проблеми с паднали дървета има и в общините Невестино, Кочериново и Трекляно.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано