Кризисният щаб в Благоевград с нови мерки за безопасност

Сподели във Facebook

Реорганизират трафика в Благоевград.

Към момента няма да се блокира градският транспорт. Автобусите по линия номер 2 ще пътуват през 15 минути, съобщиха от Щаба за борба с коронавируса.

Рейсовете по линия номер 1 към село Рилци и номер 3 към село Покровник, ще са през 1 час.

Междувременно тази сутрин започна дезинфекция и миене на улиците в Благоевград.

Към момента хигиенните мерки са само в централната част на града.

Екипи на общинска фирма „Бострой“ ще бъдат и на входа и изхода на града.

Четири автомобила дезинфекцират улиците, по които се движи градския транспорт. На територията на централна градска част, която е пешеходна зона, дезинфекцията се извършва от два автомобила. Автобусните спирки също са включени в графика, както и кварталите.

Сили на полицията обхождат магазини и аптеки за спекула с цените. Затворени остават ресторанти и барове. Работят само заведения, които доставят храна за вкъщи.

Откритият и закритият пазар работят при нормален режим, но при спазване на всички изискванията и стъпките за изпълнение на необходимите дезинфекционни мероприятия, във връзка с епидемичното разпространение на COVID-19.

Фризьорски и бръснарски салони продължават да работят, но само по график с клиенти, осигуряващ възможност за дезинфекция на обекта след всеки клиент. Ако между отделните работните места няма разстояние от 1-1.5 м, същите да се намалят или се работи през едно. Не се разрешава изчакване на клиен ти т е в салони те.

Банките да предприемат действия за дезинфекция на банкоматите.

Спира се удълженото работно време на касите и деловодството на Общинска администрация Благоевград. Гишетата ще работят от 8.30 до 17.30ч.

Считано от 14 март, до второ нареждане, всички наематели на общински помещения и открити площи, които не извършват дейност, съгласно наложените ограничения, няма да дължат наем по сключените с община Благоевград договори.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано