Купи и грамоти за най-добрите благоевградски спортисти

Сподели във Facebook

Световната шампионка по таекуон-до и кикбокс Албена Ситнилска за пети път стана Спортист на годината в Благоевград.

Ситнилска събра 190 точки от гласувалите 28 клубни президенти и 8 журналисти.

Втори в класацията е първенецът на планетата по специална техника в корейското бойно изкуство Никола Николов от „Фолкън“ със 160 точки.

На трето място е автомобилната състезателка и организатор на планинското рали в Благоевград Диана Стоянова от клуб "Диамо".

Четвъртото място е отредено за Кристина Иванова от СКОБ "Младост".

Пети остана Любомир Миланов от "Сапртак", следван от боксьора Шабан Димитров, възпитаник на благоевградския свещеник отец Дончо.

 В челната десетка са още гимнастикът Мартин Мишев, състезателката по ориентиране Лиляна Гоцева и Елена Узунова от клуб "Джордан". 

Тържествената церемония се състоя в зала "Скаптопара". "Изключително съм радостен, че на този ден имам възможността да изкажа своята огромна признателност към делата и пътят, който сте избрали и поели. Вие сте нашата гордост, вашите успехи са доказателство, че в Благоевград има и ще има талантливи, неуморни и всеотдайни спортни деятели, които ежедневно доказват своят професионализъм и любов към спорта", поздрави спортистите кметът Румен Томов. 

Томов връчи купи и грамоти на 60 деца - шампиони на България до 14 години от всички спортни клубове в Благоевград за техните постижения и принос в спорта. Първите трима са Калина Захариева, Георги Георгиев и Валерия Андреева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано