Кюстендилски магистраха чуха протестиращи за Методи Захаринов

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Граждански протест пред съда в Кюстендил даде резултат. Организиралите се в социалните мрежи жители на Дупница и близкото до града село Яхиново, издигнаха днес лозунги в защита на бивщия пожарникар и кандидат за кмет през миналия октомври Методи Захаринов.

Магистратите чуха исканията им и не изпълниха Европейската заповед за екстрадиция на Захаринов в Гърция. Определението обаче подлежи на жалба и протест пред въззивна инстанция. Методи Захаринов остава с мярка за неотклонение "парична гаранция".

Припомняме, че Методи Захаринов беше задържан по време на предизборната кампания миналия октомври. Тогава мистериозно се появи Европейска заповед за ареста му. Датира от 2018-та, а е изпратена в България през 2020 година. Заповедта е във връзка с присъда, постановена е задочно през 2014 година в Солун заради 9 фалшиви евро банкноти от по 50 евро, открити при гранична проверка.

Пред нашите съдебни власти Методи Захаринов заяви, че не е бил уведомяван за развитието на делото. При ареста в Гърция и разпитите не му подсигурили преводач. Наши юристи коментираха пред Еновина, че банкнотите са били добити в България и според тях, гръцкият съд няма териториална компетентност да произнесе присъда във връзка със случая. Захаринов е офицер от запаса, дълги години служител на МВР и никога не се е укривал от властите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано