КЗД проверява стоматолог и партийна активистка

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Дупнишкият стоматолог д-р Крум Дечев и активистката от "Възраждане" Александрина Стоилова са предадени на Комисията за защита от дискриминация.

Причината за това са публикации на двамата във фейсбук. Сигналът срещу тях е подал кметът на Дупница Първан Дангов.

С писмо до председателя на комисията доц. д-р Ана Джумалиева, кметът алармира, че чрез свои публикации в социалните мрежи двамата са създали предпоставки за дискриминация на основа на етническа принадлежност по отношение на ромската общност в града.

Поводът е организирано от Община Дупница мероприятие за отбелязване на ромската Нова година – Василица. Във връзка с мероприятието Крум Дечев и Александрина Стоилова в свои постове провокират дискриминация към ромите, които и без това често са такива, обикновено подхранвана от негативните нагласи и предразсъдъци, с което нарушават чл.4, ал.1 от Закона за защита от дискриминация”, пише Дангов в сигнала си до председателя на Комисията по дискриминация.

Според Дангов това е недопустимо и настоява за мерки от страна на комисията за предотвратяване и защита срещу всички форми на дискриминация и превръщането на община Дупница в община на етническата толерантност, пишат местните медии.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано