Лесовъд на годината от ЮЗДП - Благоевград

Сподели във Facebook

Лесовъд на годината стана служителят на ЮЗДП - Благоевград Петко Ангелов. Той работи в системата на горите от момента на завършването си.

Преди идването му в Благоевград за кратко е бил на работа в Кърджали, "ДЛС Женда" и в лесничейството Рилски манастир. От 2009 до 2022 година е заместник-директор на ДГС- Благоевград. От септември миналата година Петко Ангелов е главен експерт „Стопанисване на горски територии държавна собственост“ в ЮЗДП.

В челната тройка лесовъди са още директорът на „ДГС Невестино“ Кирил Иванов и зам.-директорът на ЮЦДП - Смолян Асен Карабов.

На церемонията по откриването на Седмицата на гората бяха връчени още награди. Посмъртно за цялостната си работа беше отличен предишният директор на РДГ Велико Търново инж. Николай Николов. Награда за цялостен лесовъдски принос получи инж. Петър Заеков, директор на РДГ - Стара Загора. Заместник-директорът на „ДГС Белица“ Александър Попов получи грамота за значителен принос за популяризиране и повишаване на имиджа на лесовъдската професия.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано