Лидер на ГЕРБ с неудобни въпроси и факти за Бойко Рашков

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Лидерът на ГЕРБ в Дупница, бивш депутат и транспортен бос, пита какви са заслугите на ексвътрешния министър Бойко Рашков за разкритията на  знаковите убийства. Ивайло Константинов отправи въпросите и си отговори сам във фейсбук. Припомни за убийствата на емблематичните фигури в Кюстендил и Дупница - Васил Илиев и Иво Карамански.

"Много хора вече не помнят борческите години в България. Такива хора в момента благоговеят пред Бойко Рашков, който Радев назначи за МВР министър, а Киро „шоумена“ го преназначи. Рашков поема ръководството на Националната следствена служба през 1995 година. На 25 април същата година Васил Илиев, президент на застрахователна фирма „ВИС-2“ е застрелян пред ресторант „Мираж“ в София. Убийството му остава неразкрито", припомни Ивайло Константинов.

"На 7 юли същата година Ламбо Кючюков, бивш заместник-министър на образованието, е застрелян в местността Бялата вода на Витоша – убийството не е разкрито. На 16 януари 1996 Васил Митев, управител на пристанищен комплекс в Русе, е намерен убит в гаража си с куршум в тялото. Името му се свързва с фериботните спорове – Русе – Гюргево през 1995 година- неразкрито! На 12 февруари 96-та убит Валентин Алексиев-Лисицата", посочи бившият народен избраник.

Вижте още от поста му в социалната мрежа:

"На 2 октомври 1996 година, пред дома му на улица „Латинка“ 15 в София е застрелян Андрей Карлов Луканов, депутат от Парламентарната група на Демократичната левица, а през 1990 година министър- председател. На 23 ноември същата година Иван Иванов, собственик на стокова борса в Добрич, е прострелян с четири куршума в апартамента на жилищен блок на площад „Свобода“. На 24 януари 1998 г., Велин Тодоров Христов, собственик на транспортна фирма от София, е застрелян във великотърновския хотел „Янтра“. – убийството не е разкрито. На 14 май същата година Венцислав Танчев, изпълнителен директор на застрахователно дружество „Енергия“, е застрелян с три куршума. 

На 20 декември 98 година - Иво Карамански, бизнесмен, застрахователен бос, е застрелян с два куршума. На 28 август 1999 г., в София е убит Любомир Георгиев Пенев, бизнесмен, собственик на 80 на сто от капитала на Нова телевизия и на пицария „Джъмбо“.

През 1999 година, Рашков е предложен от Висшия съдебен съвет за главен прокурор на Република България на мястото на Татарчев на 18 ноември 1999 г. Президентът Петър Стоянов не подписва указ за назначаването му. През юни 1999 година правосъдният министър Васил Гоцев предлага на ВСС да понижи в длъжност Рашков до редови следовател заради лоша оценка за работата на ССлС, получена след проверка на службата от съдебния инспекторат към МС. Министърът внася за обсъждане във ВСС и докладна записка от МВР, уличаваща Рашков във връзки с един от обвиняемите по делото за убийството на Луканов. По времето когато Рашков е шеф на следствената служба, са извършени и неразкрити най-много знакови убийства. Това е времето на борците и софрите на властта. А днес?“

 

Напиши коментар

Коментари

  1. 1 -
    Жалкар точно ти ли ще задаваш въпроси на Рашков бе копеленце умрело.Гнусен гербаджия.Ти си за бобовдол бе само на жени скачаш

Избрано