Литургия за чакан 70 години водопровод

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Започна строителството на изцяло новата ВиК мрежа в Стара Кресна.

Жителите на селото се събраха на площада, където местният свещеник Георги Танчев отслужи водосвет.

Заедно с тях свещи за благополучие запалиха кметът на Кресна Николай Георгиев, местният управник Павел Паскалев, общинари и работници. Градоначалникът Георгиев направи първата копка на новия водопровод и мощно разби бутилка шампанско в кофата на очакващия да започне работа багер.

След 70 години на очакване, жителите на Стара Кресна ще забравят за неволите с водата и още тази година ще се радват на своята нова придобивка.

"Щастлив съм, че в моя втори мандат, успяваме да разрешим един огромен проблем за жителите на село Стара Кресна, а ако трябва да съм искрен докрай и за община Кресна. С осигуреното финансиране в размер на 1 621 786 лева, заедно с изграждането на ВиК ще се построи и нов резервоар, а жителите на селото ще забравят за водния режим", каза развълнуваният Николай Георгиев. "Разбира се, предвидени са и средства за асфалтиране, за да не остане работата по изграждане на водопроводната мрежа на селото свършена наполовина", каза Николай Георгиев.

Ремонтът на ВиК мрежата на Стара Кресна е реалност, благодарение на изготвения от община Кресна проект, който беше финансиран в края на миналата година от Министерски съвет. Целевите средства ще бъдат инвестирани изцяло в реконструкция на водопроводна мрежа, строителство на нов резервоар и асфалтиране в село Стара Кресна.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано