Ловци от Пиринско излязоха за глигани

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Всички ловни дружинки откриха днес сезона за диви прасета. Преди да поемат към ловните полета, получиха инструктаж от горски служители.

Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите призовават към стриктно спазване на нормативната уредба и пожелават на всички ловци наслука. Росководителите на дружинките апелираха за спазване на мерките за биосигурност и предприемане на нужните действия при установяване на умрели диви свине или такива с нетипично поведение.

Необходимо е всички ловци да проявяват дисциплина и отговорност, да упражняват контрол помежду си за правилното изпълнение на законовите разпоредби по време на лова и да спазват противопожарните правила за недопускане възникването на пожари. Групoвoтo лoвувaнe нa дивa cвиня ce рaзрeшaвa в нe пoвeчe oт двa дни, включитeлнo cъбoтa и нeдeля, oт ceдeм пocлeдoвaтeлни дни зa eдин лoвнocтoпaнcки рaйoн.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. банскалия -
    А да нагласаа патронь ф цефта, гуето се сепнало, бърже им бега. Дано падне нешчо фуф торбата, ф кашчи да кортулисаа кавгата. Пушчаа го от днесчя лово, нека ви е наслука - вардете и газо.

Избрано