Ловци подпомагат огнеборци

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Ловци и риболовци демонстрираха уважение към пожарникари за борбата им с огнената стихия в планината Огражден.

Ловно-рибарското сдружение в Петрич съвместно с общината и местното горско стопанство инициираха благодарствена среща с участниците в потушаването на пожара в землището на село Гега. Огнената стихия е пагубна не само за растителността в горите, но и за всички видове дивеч в тях.

Припомняме, че на 14 юли късно вечерта пламна пожар край границата със Северна Македония в Огражден планина. Това е едно от ловните полета, където се полагат редовни грижи за дивеча, а в близост е и дивечовъдното стопанство на Васил Проданов, в което се отглеждат за разселване около 130 елена лопат
ревогата вдига на крак противопожарната служба в град Петрич, служители от горското стопанство, местните ловци от дружинката в с. Гега и други съседни селища, както и доброволци. Самоотвержената битка продължава до късно през нощта, докато се загаси и последната искра. Добрата организация на противопожарните действия спасяват гората и дивите животни в нея.

Два месеца след акцията ловците поканиха пожарникарите в ресторант край петричкото село Самуилово. В знак на благодарносте връчен благодарствен плакет. От името на председателя на националната ловна организация Васил Василев огнеборците са удостоени с грамоти за доблестно и професионално отношение към справянето с голямата опасност.

Изключително интересно и далновидно е взетото решение на тази среща към всички ловни дружинки да се изградят аварийни звена с цялостно подходящо оборудване за потушаване на възникнали пожари в бъдеще. Служебният автомобил на дружеството ще бъде приспособен за участие в такива събития с монтаж на специална вана и водна помпа за действия в екстремни пожарни ситуации, информираха от slrb.bg.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано