Лъсна схемата на "Величие"

Сподели във Facebook

5-6 души от групата на новата партия "Величие" могат да бъдат изключени от нея, под съмнение, че вчера са гласували с ГЕРБ и ДПС, призна идеологът на формацията Ивелин Михайлов.

"Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика", каза пред 24 часа Михайлов. Ако шестима напуснат или бъдат изключени, парламентарната група се разпада, а това означава мнозинство на ГЕРБ, ДПС от 121 депутати, които могат да съставят правителство.

В петък депутатите на "Величие" осигуриха 13 гласа за избора на Анна Александрова за шеф на комисията за промяна на правилника на парламента. Тоест  за нея гласува цялата ПГ на партията, а не само 5-6 души. Освен тях, кандидатурата на Александрова беше подкрепена от ГЕРБ, ДПС и трима души от групата на "Продължаваме промяната".

Пред събралите се около 3000 души в Историческия му парк, Михайлов заяви, че предлага държавният бюджет да стане в размер на 500 000 млрд. лв. като така ще може да работи икономиката. Михайлов, който не е народен представител, иска да се срещне лично с Бойко Борисов и Делян Пеевски на публични преговори, за да няма институции, които да "мачкат" обикновените хора. Той обяви, че има заплахи за живота му, за което знаят и службите.

На въпрос от кого, той отговори: "Има две институции в България, които могат да заплашват. Правят проверки на "Исторически парк" и на фирмите ми, да са живи и здрави, но дайте и аз да направя проверки. Да направим комисия с 10 души от народа, ще извикаме специалисти и да тръгнем да проверяваме, закани се Михайлов. На въпрос дали се страхува за живота си, Михайлов заяви, че мечтае да гръмне веднъж в живота си, по противника. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано