Любен Милев отново вся раздор в БСП - Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

БСП в Благоевградска област откри кампанията за номиниране на кандидати за 47 Народно събрание. Издигнатите от партийните организации в региона ще се обсъждат за евентуално включване в листата на 3 октомври. Тогава е насрочена областната конференция на социалистите.

В най-голямата организация - тази в Благоевград, отново се очертава драма с кандидат-депутатите. Както и на предищните два вота за водаческо място претендира председателят Любен Милев. Още в началото на тази кампания той е скандализирал партийните си другари с решението си номинационната общинска конференция да се проведе неприсъствено. Предлага всеки от имащите право на глас, да се подписва в списък, изготвен в централата на улица "Шишман" в Благоевград.

Любен Милев обаче и този път ще се размине с номер едно в листата, смятат от партията. Водачът се определя от националното ръководство и с одобрението на Корнелия Нинова. Опитва се да извива отново ръце, за да се намести във властта, но прийомите му вече са известни и неодобрявани от НС на БСП.

От актива на червените са категорични, че Милев се страхува да се яви очи в очи с благоевградските социалисти, криейки се зад извърнредната обстановка с коронавируса. Пръв срещу това желание на забъркалия серия скандали и разединение в БСП-Благоевград Милев, скочи бившият депутат и експартиен лидер Емил Костадинов. Той призовава другарите си да не се подчинят на решението му за неприсъствена конференция. Костадинов подчерта публично неотдавна, че Милев е позор за БСП-Благоевград и, че е завлякъл организацията на дъното. Категоричен е, че Милев води братоубийствена война с членове на партията, които желаят тя да се ръководи уставно или критикуват неспособността му да водач на Столетницата в областния център.

Тази вечер е общинското събрание за издигане на кандидатури в Сатовча. Утре е конференцията в Гоце Делчев. По неофициална информация, за народен представител ще бъде посочен бившия депутат в 44-то 45-то НС Богдан Боцев. В момента той е заместник-кмет в родния си град.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. До Узо -
    Така е редовно лъха на алкохол и сигурно затова е неадекватен
  2. Узо -
    Пияница си и не ставаш за депутат
  3. Баба ти Янка -
    Либенчо чедо ела си в с.Пирин при вашите и вземи гегата да попасеш овчичките оти Либенчо за друго не ставаш чедо
  4. Кирилов -
    По злобен и гаден човек от него не познавам що народ разплака ама ще му се връща
  5. Социолог -
    И водач да е пак няма да влезе защото заради него никой няма да гласува за БСП и няма да има дори и един мандат
  6. Дилър -
    Това кандидат депутатче е кантар похарчи рушветите получени като зам.кмет на предишните два избора за преференции ама не му се получи
  7. Мама Кажа -
    За Милев и мангалите срещу пари няма да гласуват само ще му ги вземат както досега го правеха
  • 1
  • 2

Избрано