Майка-убийца не желае да е в затвора

Сподели във Facebook

Окръжният съд в Благоевград проведе повторно разпоредително заседание по наказателния процес срещу Кристина Дунчева, отнела живота на двете си деца.

Причината за това е самоотвод на един от съдебните заседатели по стартиралото на 4 февруари дело за престъплението, извършено по особено жесток начин. След привличането на нов член в състава, магистратите отложиха делото за 29 април.

Съдът назначи комплексна съдебнопсихиатрична и съдебнопсихологична експертиза, която следва да установи актуалното здравословно състояние на подсъдимата и възможността й да участва в съдебните заседания. Делото ще се разгледа по общия ред, а съдебното следствие ще се проведе при закрити врата.

Защитата на Дунчева настоя пред магистратите в Благоевград тя да бъде върната обратно в психиатрично отделение, а не в Сливенския затвор. На предходното заседание тя припадна в залата и бе извикан медицински екип.

Според прокуратурата не е налице медицинска предпоставка за прилагането на принудителни медицински мерки спрямо обвиняемата, която от месеци е в затворническа облница за исмършване на редица експертизи. Кристина има изградена и съхранена психичната годност, като може да участва пълноценно във фазите на наказателния процес. Спрямо обвиняемата може да бъде реализирана наказателна отговорност.

Припомняме, кървавото престъпление, което потресе Сандански, бе извършено на 19 ноември в дома на Кристина и нейния мъж Георги Трайков на улица "Скопие" в града. Пръв убитите деца Ивон и Васил видял Георги, който е горски стражар.

Неотдавна съдът в Сандански приключи делото по Закона за домашното насилие срещу Георги Трайков. Горският Георги няма право занапред да доближава Кристина Дунчева, с която живее на семейни начала. Делото бе заведено от Дунчева месец, преди да затрие с нож и сатър рожбите си.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано