Македонци скочиха заради липсваща буква на клуба им в Благоевград

Сподели във Facebook

Македонски медии осъдиха вандалски акт в Благоевград.

От сдружението Нов Асом в Скопие тръбят, че все още неоткрит мадеконски клуб е осквернен. Липсва буквата "М" от надписа на прозореца в помещението, намиращо се в центъра на Благоевград.

Припомняме, клубът на македонистите ще се открие офциално на 30 октомври. Той носи името на Никола Вапцаров. "Тази проява на вандализъм е нападение на междуетническата толерантност в Европейска България, чието правителство не осъжда такива актове и така остава на страната на извършителите“, се казва в съобщението, публикувано в много от Свободен печат.

"Нашето правителство мирно и кротко си мълчи за агресивната етническа нетърпеливост манифестирана против македонците в България. С това, правителството на страната, чието име Северна го мразим, застава на страната на тия, които подгряват етническата нетърпеливост в България“, нападат македонците в публикацията и публикуваха снимка.

Културният център в Благоевград щe бъде управляван от Македонското сдружение за защита на основните индивидуални човешки права, организация, която „брани правата на угнетеното македонско малцинство във България“. Сдружението ще продължи да получава финансови средства от Македонското международно движение за човешки права.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано