Мария Габриел готова за временно правителство

Сподели във Facebook
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Кандидатът за премиер от ГЕРБ Мария Габриел ще приеме от президента Румен Радев мандат за правителство на 15 май. На брифинг днес, родената в Хаджидимово еврокомисарка обясни, че ще състави експертен кабинет за една година.

"Срокът от една година е наложен от приоритета за излизане от политическата криза, нормализиране работата на институциите и показване, че формулата, на която са се спрели с колегите й, работи, обясни Габриел.

"За мен това е един реалистичен срок. По време на всички разговори стана ясно, че имаме различия, но те не бива да са пречка да водим диалог и разговор как да изведем напред обединяващото и как това да заработи. Има нужда да бъде изградено доверие между партньорите. Това отново става с конкретни мерки, ясни ангажименти, наблягам и на думата отговорност - да говориш публично това, което говориш и в лични разговори, за да може да се случи. За мен този срок е обвързан с много обективни фактори, каквито са бюджета. Те са свързани и с това да покажем, че тези, които споделят отговорността на такова правителство, ще изпълнят със съдържание приоритетите, когато вече ще си говорим за мерки, резултати и срокове", посочи Габриел.

"Приех номинацията, защото познавам работата на европейските институции. Положих всичко с ясна цел и идея по време на срещите ми с останалите ПГ. Приоритетът е България. Утре ще предложа разговорите да продължат с цел съставяне на експертно за една година на основа на приоритети работещо правителство. Първата сила за разговор, която ще поканим е БСП, с нея имаме най-големи различия, но ми се иска да работим за бъдещето на България", каза кандидатът за премиер. Тя подчерта, че предстоят разговори с всички партии, освен с "Възраждане".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано