Маршрутните карти не пускат камиони в участъци на АМ "Струма"

Сподели във Facebook

Въведените маршрутни карти не разпознават разрешените и забранени пътища за тежкотоварни камиони, алармираха превозвачи от Благоевград.

Системата отчита правилно таксата за камиони над 12 тона, но не познава добре пътищата за тежкия трафик.

"От София за Видин маршрутната карта ме пуска през прохода Петрохан, който е забранен за камиони над 12 тона. На няколко пъти написахме, че не следваме междинна точка Ботевград, за да не станем нарушители. Нашият гараж е точно на 1 километър от детелината на автомагистралата, но в посока Сандански-Кулата системата ни пуска само по стария път Е-79. И така, за да не станем нарушители, трябва да заобиколим 6 километра, каза Николай Шушков, собственик на "Транс Династи" и бивш зам.-кмет в Благоевград.

"Ще започнем да караме с бордови устройства, при 1 лев депозит това е абсолютно нормално. Бордовите устройства се предлагат от Националните доставчици на услуги и затова ще заложим на тях. Така ще избегнем сценария от Белгия, където платихме солени глоби, защото оборудването ни не отговаряше на изискванията на тяхната система", заяви Николай Шушков пред специализиран портал за превозвачи. "Договорът ни може да се прекратява с 3-месечно предизвестие. Предвидено е и плащане на неустойка от 300 лева, ако повредим по някакъв начин машинката", допълва Шушков.

"Има и нещо друго. Преди тол системата, за да пътуваме от гаража ни в Суходол до ГКПП- Калотин, трябваше да платим няколкостотин лева, а сега по този маршрут с автомобил от клас Евро 6 ни излиза малко над 4 лева. Така че по традиционните ни маршрути за нас е по-изгодно да пътуваме с маршрутни карти. Така че, ако не хванем по-сериозно транзитния трафик, след месец юни със сигурност ще вдигнат тол таксите. Ако системата разчита само на вътрешните превози и на курсовете до ГКПП, няма да събере повече средства, отколкото досега, заключи Николай Шушков.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано