Масирани проверки по пътищата в Пиринско

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Специализирана операция на катаджиите се провежда в Пиринско и останалите райони в страната. Униформените дебнат водачи и пътници за непоставени предпазни колани. Проверките са насочени за правилно поставени детски столчета в автомобилите, а също така и за разсеяни шофьори. По данни на "Пътна полиция" - Благоевград, масово шофират с мобилни телефони в ръка, пишат съобщения или разговарят зад волана, особено жените.

Автомобилистите трябва да бъдат внимателни в тъмната част на денонощието, която повечето от пешеходците се движат с тъмни дрехи. съветват се родителите да обличат децата със светли якета или панталони.

Проверяват се и мотористи и велосипедисти за непоставени каски и защитно облекло. Началникът на "Пътна полиция" в Пиринско Сергей Алексиев коментира, се увеличава  броят на пътно-транспортните произшествия с материални щети. Обясни, че пътната обстановка се обуславя от няколко елемента, един от които е интензивността на движението. Фактор е и увеличения брой на превозните средства. На територията на областта преминават най-тежките пътни артерии – АМ “Струма“ и пътя за зимните курорти – Разлог и Банско и ГКПП – Илинден.

Има завишаване на съставените актове за административни нарушения, глоби с фиш и издаването на електронни фишове. Административните актове са се увеличили с над 2500, фишовете с 3760, електронните фишове са по-малко на брой, отчитат още от пътната полиция. Най-много пътни произшествия са станали в Сандански, след това се нареждат Благоевград и Гоце Делчев.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано