Медици в Разлог и Благоевград отказаха да лекуват заразена жена

Сподели във Facebook

Жена разкри, че е изгонена от болница със симптоми на коронавирус. Това се случило в края на месец март, заяви Катя Каназирева.

За драмата със заболяването съобщи самата тя в социалната мрежа. Каназирева се обадила първоначално на личната си лекарка в Разлог. Била насочена към разложката болница за изследване и снимка. Там обаче отказали да я лекуват и я приели в "Пирогов", където я излекували от развита пневмония.

"Имам една малка история, която искам да ви разкажа. История за неработещата здравна система по време на пандемията. На 30 март позвъних на моята лична лекарка - имах лека кашлица. По нейна инструкция, отидох в болницата в Разлог за снимка на бял дроб. Снимката показа пневмония. Следващите 2-3 часа преминаха в лутане, паника, телефони разговори, грешни инструкции от медицинския екип. Чакайки пред ренгеновия кабинет на каса да заплатим, се появи мъж с престилка и маска на лицето, задавайки въпрос какво правим още там, ни изкрещя да напуснем незабавно", заяви Катя Каназирева във Фейсбук.

С много големи услия и телефони разговори се съгласили да й направят тест за Covid-19, който се оказал положителен. В болница обаче не я приели.

"Болницата в Разлог затвори вратите, болницата в Благоевград категорично отказа да ме приеме, а телефон 112 ме прехвърляше към болницата в Благоевград и Разлог. Специялизирана линейка нямаше никъде. В този момент стана ясно, че системата не работи, болниците не приемат болни, 112 те прехвърля към институцията която е затворила врати за теб. Аз съм съгурна, че моята история не е единствена. Показателно е, че теорията и взетите мерки в момента, нямат нищо общо с реалноста. Адмирации за лекарските екипи, които истински се борят в тези условия. Аз съм излекувана, а вие бъдете силни", каза Каназирева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано