Медицински хеликоптер спаси 64-годишен

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

С медицински хелиокоптер е оказана спешна помощ на 64-годишен пациент.

Дежурният авиомедицински отряд се е отзовал на сигнал в Кюстендил, съобщиха от ЦСМПВ във фейсбук. Хликоптерът, пилотиран от капитаните Васил Вълков и Велин Андреев, е излетял за Кюстендил в 14.21 часа Междувременно пациентът е бил транспортиран от болницата до мястото на кацане. В 14.45 часа въздушният медицински екип е пристигнал и е поел грижите за мъжа.

Само след час въздушната линейка е кацнала на болничното вертолетно летище на УМБАЛ „Света Екатерина“. От там пациентът е поет от екип на ЦСМП-София и е откаран с линейка до УМБАЛСМ „Пирогов“. Сигналът към Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха (ЦСМПВ) е бил подаден към Координационната централа на ЦСМПВ.

Това е четвъртата успешна ХЕМС мисия и трета от типа hospital to hospital, припомнят от ЦСМПВ. На 20 юни от Министерството на здравеопазването съобщиха, екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха е изпълни първична мисия – транспортиране на пациент от мястото на инцидента до хеликоптерна площадка на лечебно заведение.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано