Фалстарт на делото за сваления кмет на Благоевград

Сподели във Facebook

Отложи се делото по жалба на детронирания кмет на Благоевград Румен Томов.

Процесът трябваше да се разгледа днес при засилени противоепидемични мерки в зала номер 1. В АС бяха готови да мерят температурата на адвокатите и страните по делото. Заседанието не се състоя и бе насрочена друга дата - 12 май от 14.00 часа.

Оказа се, че жалбоподателят Румен Томов не е открит от призовкари на 5 май и не е бил информиран за датата и часа на заседанието.

Припомняме, на 4 май административнят съдия Ваня Вълкадинова отказа да изпълни особеното искане на ОИК-Благоевград, свързано с отстраняване на Румен Томов от кметския пост, преди приключване на процеса по оспорване на решението.

Тече 7-дневен срок за оспорване на определението пред Върховен административен съд, ако председателят на ОИК Мартин Бусаров реши да го внесе за касиране.

За следващото съдебно заседание жалбоподателят Томов ще бъде известен и чрез залепване на уведомление на входната врата на посочения от него адрес за призоваване, както и ще бъде търсен в сградата на Общинска администрация – Благоевград. 

Председателят на Общинска избирателна комисия – Благоевград Мартин Бусаров представи днес изисканите от съда документи от ОИК, включително и други, по чието приемане като доказателства по делото съдът ще се произнесе в редовно съдебно заседание. В момента в Благоевград кметовете са двама - Румен Томов и назначеният от общинските съветници за временен градочалник Ясен Попвасилев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Темида -
    Тая темидата верно е кьорава-не премахна Камбитов заради фирмата му от която изтегли парите си като управител и кмет едновременно а за Томов веднага реши че е нарушил закона...
  2. Eldd -
    Бусаров заякна бая по време на изборите и след това.
  3. Гражданин -
    Мунчо не разбра ли че си отиваш защо правиш тези циркове.Всичко е наш гръб.Но помни ако се кандидатираш и ние гражданите няма да гласуваме за теб

Избрано