Мерят температурата на пътуващи през ГКПП-Кулата

Сподели във Facebook

Екип на РЗИ-Благоевград е базиран на ГКПП-Кулата.

Инспекторите, ръководени от началника на "Заразни заболявания" Веселка Мончева, мерят температурата на преминаващите през българо-гръцката граница.

Проверяват се с дистанционни термометри. Инспекторите следят и за други симптоми, които са характерни за коронавируса. До момента няма изолирани пътници със съмнения за заболяването. Инспекторите са с маски, ръкавици и разполагат с дезинфектанти. Нямат обаче специални облекла.

Дежурствата на здравните инспектори са денонощни, а смените -12-часови. Няма случаи на болни, коментира Веселка Мончева.

Освен температурата на преминаващите през граничния пункт, се попълват амбулаторни листове на всички, идващи от Италия.

Пренасочват се към личните им лекари. В болницата в Петрич вече е обособено място за изолиране на хора със съмнение за заболяване.

В Петричко няма предпазни средства. Маските са изчерпани в почти всички аптеки.

Междувременно тази сутрин се образува огромна опашка от товарни автомобили на ГКПП-Кулата.

Над 5 километра достигна колоната от тирове. Няколко часа шофьорите не знаеха причината за затрудненото преминаване през границата ни с Гърция.

Оказа се, че забавянето не се дължи на мерките за сигурност свързани с коронавируса, а временно спиране на централизираната автоматична системата за граничен контрол. Към 9.30 часа работата й бе възобновена

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано