Министър Сандов чисти в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Насрочиха кампания "Чист и зелен Благоевград! От нас зависи". Тя е под патронажа на екологичния министър Борислав Сандов.

Започва на 14 май. Ръкави ще запретнат Сандов и градоначалникът Стоянов на площад "Народни будители", при Младежкия дом.

Ще има шатра с необходимите материали за почистването, както и подаръци, осигурени от „Еко Партнърс“ – партньори на Община Благоевград. Шатри ще бъдат поставени и в началото на алеята в парк „Бачиново“, пред централния вход на стадион „Христо Ботев“, както и в зелените площи при общежитията на Американски университет.

Материали-ръкавици и чували, ще се раздават в кварталите "Струмско", в "Запад", Освобождение", "Еленово", "Ален мак" и "Грамада".

„Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ е кампания за разделно събиране на отпадъци, като целта и е да обедини жителите на Благоевград в една обща кауза, а именно поддържането и превръщането на родното ни място в по-приятно и чисто пространство. Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най-близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци – до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на „Еко Партнърс“ АД, а ОП „Чистота“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.

Община Благоевград призовава жителите да бъдат съпричастни към опазването на околната среда и да подкрепят активно кампанията за мащабното почистване. Всички жители на Благоевград, които ще се включат в зелената кампания, могат да изпращат снимки от местата, на които чистят, на e-mail: chistizelenblagoevgrad@gmail.com. Същите ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Общината.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано