Младежи даряват коледна вечеря за бедни

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Младежи се включиха в доброволческа акция преди Коледа.

Подсигуряват вечеря за бедни, пенсионери и самотноживеещи хора в Кюстендил и селата. Събират се дълготрайни продукти - боб, леща, ориз, олио, заахр, консерви. Възможно е желаещите кюстендилци да даряват и ваучери, с които да се закупят и други хранителни продукти за коледната трапеза, информираха организаторите. Продуктите ще се доставят в дните 17 и 18 декември.

Общинарите в Кюстендил пък започнаа подготовката за призниците. На централния площад "Велбъжд" вече е монтирана елхата. За разлика от много общински центрове, тя е естествена. Дръвчето е над 12 метра и е доставено от Осоговската планина.

В първите дни на декември живата ела ще грейне в LED-светлини. То ще свети поетапно или изцяло в бяла, или в разноцветни светлини. Разходите за осветлението са ниски, така че няма да пестим и ще се стремим да покажем достойно Коледния дух, казаха от общинския отдел. Около дръвчето в четирите посоки ще бъдат изградени и арки, казаа от Общината.

За празниците ще бъде преустановено и спирането на електричеството по улиците в селата в Кюстендилско, което се прави с цел икономия.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано