Мобилно приложение лови неправилно паркирали в Благоевград

Сподели във Facebook

Въведоха модерна система за контрол при паркирането в Благоевград. Иновацията е в сила от днес.

Стюардите в общинското дружество "Паркинги и гаражи" са снабдени с нови смартфони, чрез които осъществяват контрол и санкционират за неправилно паркиране. Те сканират регистрационните номера на автомобилите-нарушители и ги изпращат чрез системата, където сигналът достига автоматично до служителите, които поставят скоби.

Влиза в сила и новото мобилно приложение, чрез което жители и гости на Благоевград ще може да плащат за престой в Синя зона. Мобилното приложение Mobzzo е разработено точно с такава цел и вече се ползва в няколко града в страната.

От днес на 4 места в града може да бъдат закупени талони за Синя зона, като идеята на управителя на „Паркинги и гаражи“ Ивайло Червилов е пунктовете да се увеличават. На ключови места в града и по-натоварени улици шофьорите на автомобили може да се обърнат и към стюарди, които следят за реда на паркиране.

Целта на нововъведенията е да се сложи ред в хаоса, както и да се избягват злоупотреби, смята Ивайло Червилов, който е бивш общински съветник от ДПС.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано