Молебен, шествие и избор на най-красивата девойка в Кюстендил

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Организираха празнични инициативи за посрещане не пролетта. 

От 16 до 24 март ще продължи програмата за "Кюстендилска пролет" тази година. За 57 път се избира най-красивата девойка в Кюстендил.

Предвидени са четири концерта на две различни и специално построени за празника сцени, с участия на едни от най-популярните български групи и изпълнители. Възобновена ще бъде и традицията за празнично шествие до лесопарка "Хисарлъка".

Изборът на девойка "Кюстендилска пролет" ще бъде направен по време на спектакъл на сцената на централния площад "Велбъжд" в града. С молебен за здравето на кюстендилци ще започне програмата на 21 март, когато е официалният празник на Кюстендил. Молебенът ще започне в 11:30 ч. на площад "Велбъжд", след което празнично шествие ще тръгне от центъра на града до лесопарка "Хисарлъка". 

От 22 март ще започне и нова инициатива - "Пролетен уикенд в Кюстендил". Акцент в нея ще бъде залесяването край крепостта "Хисарлъка". Празничната програма продължава и с инициативи на 23 и 24 март. Сред тях са представяне на книга, спортни събития в лесопарка, състезание по ловна стрелба за купата на Община Кюстендил и концерт на Васил Найденов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано