Молитви пред Богородица дават здраве и радост

Сподели във Facebook

Днес се почита Богородица и нейната чудотворната икона "Радост за всички скърбящи".

Този празник възниква в края 17 век. През 1688 година родната сестра на Московския патриарх Йоаким, Евфимия, била неизлечимо болна. Положението й се влошило много, но тя се укрепявала духом единствено с молитва към Богородица и въпреки наглед безнадеждното си положение, твърдо се надявала да получи облекчение. И действително, тази вяра спасила болната. По милостта на Божията майка и по вярата на тази християнка Бог извършил чудо и тя се излекувала.

В памет на това чудотворно изцеление, станало на 24 октомври, е установен празникът в чест на иконата на Божията майка.

И от това време, както свидетелства съставителят на сказанието за първото чудо от светата икона, онези, които идват с вяра, приемат неоскъдняващо изцеление - слепите проглеждат, немите проговарят, глухите започват да чуват, разслабените закрепват и онеправданите получават закрила, бесноватите приемат здрав разум, неплодните жени се освобождават от неплодството, кърмачетата и децата получават здраве.

Чрез осеняване с този чудотворен образ се премахват всякакви недъзи - различни очни болести, страхования и различни привидения - и хората получават помощ във всички свои скърби. Затова този свят образ справедливо е наречен "Радост на всички скърбящи". Оттогава потокът на скърбящите към този храм не пресеква.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано