МОН харчи 12,5 милиона лева за лаптопи

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Над 1500 лаптопа получават  за настоящата учебна година 123 училища в страната. Целта е да даде повече възможности за дигитализация на училищата и детските градини. За тази година по нея са предвидени общо 12 500 000 лева.

Преносимите кмпютри се предоставят в системата на предучилищното и училищното образование“. От тях 1196 са с операционна система Windows, а останалите 327 – с Chrome, информираха от МОН.

В 125 училища ще бъдат изградени нови цялостни Wi-Fi зони или ще бъдат доизградени вече съществуващи такива. 217 училища ще бъдат оборудвани с общо 300 съвременни интерактивни дисплея с вградени компютърни модули за обучение в класните стаи. 50 професионални и профилирани гимназии ще бъдат финансирани за закупуване на избран от тях софтуер за професионално обучение за подобряване на учебния процес.

Всички кандидатствали общини ще получат средства за закупуване на електронен дневник за детските градини на територията им. Общо 1 544 800 лв. ще бъдат разпределени между общински и държавни детски градини.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано