Мотивират антиваксърите с награди от томбола

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Министерство на здравеопазването организира томбола с награди за българите, които са се ваксинирали срещу коронавирус.

Това обяви служебният министър на туризма Стела Балтова. Нейното ведомство обаче няма да съдейства за туристически ваучери за ваксинирани.

"Ваучери за момента не обсъждаме. Тази тема бе многократно дискутирана, включително за хора, които са до 60 годишна възраст да може да използват ваучери туристическа услуга, а за хората над 60-годишна възраст да бъдат използвани (ваучерите) или за медикаменти, или за храна, или, разбира се, пак за туристическа услуга. Към момента нямаме единно решение", каза Балтова пред Нова. "Започва томбола, която публично ще обявят от здравното министерство. Това е награда - ако се ваксинираш, ще получиш награда. Знам, че те са се свързали вече включително с мобилни оператори. Разбира се и хората от туристическия бизнес, ако пожелаят могат да предложат награда за ваксиниране. Колегите от министерство на здравеопазването ще ви информират за наградите - включително таблет, часовник", посочи министърът.

Балтова не успя да каже повече подробности, включително и за начина, по който ще се извършва регистрацията на ваксинираните за томболата, но предположи, "че ще се регистрират по интернет и така ще се тегли".

Министърът на туризма обаче посочи, че "ако го няма разбирането, че чрез този процес - първо на ваксиниране, второ на спазване на мерките, които се налагат, ние ще запазим нашето здраве, здравето на нашите близки, здравето на хората, които са наши посетители - надали и томболи, и насърчаване по друг начин ще помогнат в нашата част на света".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано